Publicat el 28/07/2010

Aquesta setmana no hi ha crítica. Atès que durant l’agost no es publica la revista, hem decidit fer un resum de les pel·lícules que s’estrenaran durant les vacances.

El cinema dirigit als més petits és un dels que sol tenir les estrenes més importants durant l’estiu. Com no podia ser d’una altra manera, ja tenim a la cartellera l’últim èxit assegurat dels reis de l’animació Toy Story 3 dels estudis Pixar, de la qual no cal dir gaire més.

Una altra de les estrenes infantils de l’estiu és Airbender, el último guerrero de M. Night Shyamalan, basada en una sèrie d’animació del canal Nickelodeon. Sembla mentida el canvi radical de registre del director indi, m’intriga veure què ha fet. Per finalitzar amb les estrenes infantils, una petita joia europea nominada als Oscar del 2009: The secret of Kells. Si bé l’argument no sembla gaire original, l’aspecte visual, en canvi, és molt atractiu. Una altra demostració que l’animació tradicional encara té molt a dir.

L’altre públic objectiu durant el període estival són els adolescents. Per a ells, però també amb ànim d’enganxar els nostàlgics, tenim quatre estrenes que ens retornen als anys 80: El equipo A, Karate Kid, Predators i Pesadilla en Elm Street: el origen. Ja sabem que l’originalitat és un bé estrany a Hollywood i cada cop són més les adaptacions, remakes i seqüeles que arriben a les pantalles.

Parlant d’originalitat, l’estrena comercial més interessant és, sense cap mena de dubtes, Origen (Inception) de Christopher Nolan. Segons les crítiques rebudes als Estats Units, on ja s’ha estrenat, la pel·lícula és força interessant, a l’altura d’El Caballero Oscuro. Un dels comentaris més repetits, però, és que el film pot ser fins i tot massa intel·ligent i innovador per al públic general, que entra al cinema a desconnectar el cervell, ja ho veurem.

El mestre Woody Allen també estrena pel·lícula aquest estiu, Conocerás al hombre de tus sueños, una comèdia entorn a diverses parelles i els seus embolics sentimentals, després de l’agradable Si la cosa funciona tant de bo mantingui el nivell.

Un dels cineastes francesos més importants del moment, François Ozon, estrena Mi refugio (Le refuge) un típic drama entorn a joves i drogues, només uns mesos després de Ricky, la pel·lícula més original de la seva carrera.

Per part de Todd Solondz, un dels directors de l’escena independent americana més personals, dels que desperten amor i odi a parts iguals, arriba La vida en tiempos de guerra, un drama amb el seu característic punt de vista sobre la societat en la qual vivim.

Un dels directors més interessants d’avui en dia, Michael Winterbottom, exposa les parts fosques del sistema al documental La Doctrina del Shock, que agafa com a punt de partida el llibre del mateix nom de Naomi Klein, famosa per l’assaig No Logo.

Per acabar, Steven Soderbergh, capaç de fer Che: Guerrilla, Ocean’s Eleven, Traffic o Erin Brockovich i no perdre credibilitat, signa The Girl Experience, una pel·lícula estranya amb cert toc experimental que no sembla apta per al gran públic.

I això és tot. Us desitjo unes bones vacances i, als que no en tinguin, que almenys puguin evadir-se amb una bona pel·lícula i l’aire condicionat del cinema.

 

Diego Castañeda
diegocritico@gmail.com

Deixa un comentari