Publicat el 27/10/2017

Els metges coincideixen a afirmar que no cal veure l’insomni com una malaltia, sinó com una conseqüència, ja sigui per mals hàbits o per algun trastorn en concret. Per aquest motiu, el que cal és identificar si existeix alguna malaltia que pugui impedir que es dormi bé i, si és necessari, consultar el metge per tractar-la adequadament.

L’estrès, enemic número u del son. Qualsevol situació que pugui alterar la pau mental, encara que no se’n sigui conscient, dificulta el son.

Una tiroides massa ràpida. Quan la tiroides fabrica massa hormones, entre altres coses provoca nerviosisme, i la conseqüència són nits sense dormir.

Apnees de nit. Les persones que les pateixen acostumen a roncar i tenen petites aturades respiratòries de forma repetida, motiu pel qual no poden descansar bé durant les hores de son i pateixen somnolència durant el dia.

La fibromiàlgia impedeix el son profund. El dolor osteoarticular i una major tendència a la depressió dificulten el son.

Quan es dorm bé i les hores necessàries, tot l’organisme aprofita per reparar-se. Per aquest motiu, un mal descans té repercussions sobre la salut, tant a curt com a llarg termini.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari