Publicat el 29/03/2018

El representant d’UNICEF al I Congrés Farmacèutic Internacional, Claude Emile Rwagacondo, ha assegurat que un terç de la població mundial té dificultats d’accés als medicaments essencials, segons publica EFE.

Al Congrés, celebrat recentment a Madrid, van assistir autoritats internacionals en matèria de salut, així com representants dels ministeris de Sanitat de Cap Verd, Gàmbia i Aràbia Saudita.

En la seva intervenció, Rwagacondo va remarcar que «els pacients dels països de rendes baixes i mitjanes han d’assumir entre el 50 i el 90 per cent del cost dels medicaments, i a això se suma que la mitjana de cobertura sanitària varia entre el 35 per cent a Amèrica Llatina, el 10 per cent a Àsia i menys del 8 per cent a l’Àfrica». També va explicar que aquesta situació es deu a diferents factors, entre ells la producció de medicaments, ja que «només el 3 per cent són produïts en el continent i fins al 95 per cent s’importen».

Rwagacondo va recomanar reforçar la producció local de medicaments, millorar la cadena de subministrament i replantejar el model d’accés, i ha confiat en la posada en marxa el 2018 de l’AMA (Agència Africana de Medicaments) per «garantir la disponibilitat de medicaments a preus accessibles».

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari