Publicat el 29/05/2018

Mantenir l’assecadora neta és vital si volem que la roba s’eixugui bé i que l’aparell es conservi en perfecte estat durant més temps. Per això, és bàsic realitzar una sèrie de tasques de neteja:

Buidar l’aigua condensada en el dipòsit. Aquest recipient recull l’aigua que es va acumulant de la roba mullada. Si està ple, l’assecat no serà el més idoni i pot ser que la roba surti humida. Per aquest motiu, cal retirar l’aigua quan el dipòsit està ple.

Netejar el filtre. Les pelusses i la pols s’acumulen al filtre i és necessari retirar-les, ja que si no ho fem poden arribar al condensador i fer perdre eficiència a l’equip. Per netejar el filtre hem de retirar-lo i passar una aspiradora per treure’n tots els residus acumulats. Després només haurem de tornar a col·locar el filtre, com més enganxat al fons millor. El més recomanable és fer-ho cada 5 o 6 programes.

Netejar el tambor. Aquesta és una de les parts de l’assecadora que té més desgast i on s’acumula més pols i brutícia. És per això que és molt convenient que es netegi després de cada ús. N’hi haurà prou amb passar-hi un drap net, preferiblement de cotó, amb una mica de detergent. També podem fer servir vinagre, que eliminarà tota la brutícia i les males olors de l’eixugadora.

Fer neteges profundes una o dues vegades a l’any. Començarem desconnectant l’assecadora. Després, amb l’ajuda d’un tornavís, obrirem la tapa superior de l’aparell per tal de poder netejar la pols i pelusses acumulades al llarg de l’any. Ho farem amb un drap de cotó, però si no és suficient podem utilitzar una aspiradora.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari

Meslloc
GERMANS HOMS 10-18-2
Servei de neteja Pere i Angel