Publicat el 12/07/2018

Mai la història de la humanitat s’havia trobat en una situació de ruptura total com en l’actualitat. Clarament es planteja una transició cap una nova civilització, molt diferent de l’actual.

Això afectarà els essers humans, que en el seu procés evolutiu, com animals depredadors i competitius, a poc a poc esdevindran realment humans, racionals i comunitaris, en una nova societat centrada en les persones i no en els diners.

Aquest procés evolutiu es pot considerar un viatge cap un món millor, seguint una ruta desconeguda que cal esbrinar en cada moment, superant tots els obstacles que impedeixen poder continuar caminant, com passa en l’actualitat, en què el que hi ha no funciona i el que ha de venir és desconegut.

Aquest impasse es deu a la creixent alienació social de la societat, amb una ceguesa mental per copsar la realitat que l’envolta, promoguda per la manca de voluntat de pensar i d’actuar en conseqüència.

La resolució de problemes que obstaculitzen obrir nous camins requereix ser objecte d’un estudi acurat, imprescindible per al seu clar coneixement. Posaré l’exemple de l’atur i l’ocupació, considerat el principal problema que afecta avui dia la humanitat.

L’atur està generat per un sistema capitalista obsolet, regit per les lleis competitives del mercat, que, mitjançant la robotització i la utilització de noves tecnologies, en lloc de crear llocs de treball els destrueixen. Si aquesta realitat, cada vegada més palesa, és desconeguda o no acceptada, el problema és irresoluble, i així ens va la cosa.

 

Josep Aracil i Xarrié
(President d’Eurosènior)
joarxa@gmail.com

Deixa un comentari