Publicat el 05/12/2017

El balayage és una tècnica francesa que es va posar de moda en els anys 90 i amb la qual s’aconsegueix una distribució uniforme de llum i brillantor amb el color. És una excel·lent opció perquè no és tan agressiva com una decoloració de la teva cabellera.

La paraula ‘balayage’ vol dir ‘escombrar’, i és precisament així, escombrant el color des de l’arrel fins a les puntes, com s’aconsegueix un look natural i lluminós que permet que quedi molt personalitzat i natural.

Aquesta tècnica consisteix a aclarir els cabells amb reflexos lluminosos. És molt important sempre triar d’un a tres tons més clars que la teva base per mantenir un aspecte natural i elegant. No necessita calor i tampoc no maltracta el cabell com la coloració amb paper d’alumini, per això la cabellera llueix més sana i brillant.

El balayage permet treballar un look de Hair Contouring, jugant amb dues tonalitats, fins i tot tres, i portant els reflexos més lluminosos al contorn de l’oval de la cara, allà on més t’interessi destacar volums: front, pòmuls, barbeta.

La tècnica del balayage consisteix a aplicar reflexos al cabell (‘metxes’, al cap i a la fi) amb brotxa o pinta i sense paper d’alumini, de manera que el resultat sembli natural i il·lumini punts estratègics de la cabellera i la cara. La coloració s’aplica a mà alçada, triant flocs de forma més o menys asimètrica i podent optar per tenyir des de l’arrel, respectar la base natural o fins i tot tenyir només les puntes.

Amb això s‘aconsegueix un resultat més natural que amb els tradicionals blens o ‘metxes’, que sempre queden molt simètriques i marcades, de manera que és fàcil endevinar que no són reflexos naturals del teu cabell.

Aquesta tècnica no és agressiva: l’estilista utilitza una brotxa amb la qual va aplicant el tint o decolorant en els flocs, i més tard es col·loca un cotó sota cadascun per no tacar la resta del cabell. Després es cobreixen els cabells amb film transparent i es deixa actuar.

El balayage no requereix molt manteniment, ja que és una tècnica de color parcial i temporal. Envelleix molt bé amb el temps i s’elimina naturalment amb els xampús.

 

Bela Blasco Casado
(Bel-Art Estiliste)

Deixa un comentari