Publicat el 02/07/2018

L’arròs salvatge no és exactament un arròs, sinó la llavor d’una planta silvestre que creix a les zones pantanoses d’Amèrica del Nord i Canadà. Aquesta gramínia aquàtica conserva la seva closca i és baixa en greixos i rica en fibra, proteïnes, minerals i vitamines, una varietat d’alt valor nutritiu.
S’assembla molt a l’arròs integral i té propietats nutricionals molt similars, però amb menys calories; té un gust més intens i els grans són llargs i foscos. Es pot cuinar a la paella com si fossin crispetes. Queda boníssim!

Cocció / usos: renteu amb aigua freda i afegiu 3 parts d’aigua i una mica de sal i coeu a foc lent tapat durant 30-40 minuts (l’arròs està cuit quan s’han rebentat com a mínim la meitat dels grans). També es pot fregir en oli calent abundant durant uns 3 minuts (fins que esclata) per obtenir una guarnició cruixent.
De sabor intens, resulta ideal per barrejar amb altres tipus d’arròs, afegir a les amanides o saltats de verdures o com a guarnició decorativa.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari