Publicat el 05/07/2018

L’aplicació Eataf-Orienta vol evitar riscos per als infants en separacions o divorcis conflictius o no, i se centra en els menors de 6 anys, perquè es considera l’etapa evolutiva més important de la canalla i la més sensible a les influències de l’entorn.

El Departament de Justícia ha creat aquesta aplicació gratuïta per orientar pares, magistrats, mediadors, jutges i advocats a trobar les millors solucions, a distribuir el temps que han de passar amb els seus pares, segons l’edat que tinguin.

A Catalunya, el 2017 hi va haver prop de 20.000 ruptures matrimonials. La majoria, el 67%, van ser de mutu acord, mentre que en el 33% dels casos no hi va haver consens entre les dues parts.

Per aquests casos conflictius, i quan hi ha menors a càrrec, experts en desenvolupament infantil han creat una aplicació.

Jutges i advocats han rebut bé la nova aplicació, entenent que els consells que es donen a les parelles s’hauran d’avaluar en cada situació, sobretot pel que fa a passar alguna nit amb els dos progenitors quan el fill té entre 1 i 2 anys.

Deixa un comentari