Publicat el 25/04/2018

Els animals han estat presents en la vida de l’home des de fa molts i molts anys. Vam començar a relacionar-nos amb ells perquè els necessitàvem com a eines per llaurar, protegir la nostra llar, arrossegar material pesant, com a mitjà de transport… A poc a poc, el fenomen de la domesticació va anar evolucionant, i podríem dir que en les societats ja més assentades, en famílies que tenien totes les necessitats cobertes, els animals van començar a passar a ser animals de companyia.

El vincle que tenim amb els animals s’ha anat modificant al llarg del temps, generant avui dia grans moviments animalistes, el creixement de la població vegana i vegetariana, moviments de protecció i conservació dels animals, manifestacions en contra de la captivitat, i el pas de la reducció de la venda d’animals per prioritzar l’adopció. Actualment l’opció més responsable a l’hora de decidir tenir un animal a casa comença per la seva adopció.

Les mascotes han deixat de ser un simple animal de companyia per convertir-se en un membre més de la família, rebent el mateix amor i afecte que qualsevol altre. Al moment d’adquirir una mascota és important tenir en compte que implica unes responsabilitats i el nostre total compromís per garantir el seu benestar. És important conèixer les necessitats de cada tipus d’animal domèstic que vulguem tenir a casa, i reflexionar si tindrà una bona vida amb nosaltres o si li podem oferir tot allò que necessita.

En la nostra societat ha evolucionat el format de les famílies i ha augmentat el nombre de persones que viuen soles. En aquest context, els animals domèstics han passat a ser uns grans companys, amics lleials i part de la família. A més, diversos estudis han demostrat l’efecte positiu dels animals de companyia sobre la salut de les persones que hi conviuen.

Cada vegada són més les persones que decideixen compartir la seva vida amb un animal de companyia, sigui gos, gat o qualsevol altre tipus de mascota, i durant els últims anys la seva presència en les llars ha crescut significativament.

 

Font: xarxanet.org
Redacció La Clau

Deixa un comentari