Publicat el 16/03/2017

El fred pot accelerar la descomposició d’alguns aliments o alterar les seves propietats, gust i textura; és per això que no tots són aptes per ser conservats dins del frigorífic. Aliments que no hem de guardar mai a la never16a:

  • Patates. Es tornen farinoses i dolces, ja que amb el fred el midó que contenen es converteix en sucre. El millor és guardar-les en un lloc fresc, fosc, amb una bona ventilació.
  • Tomàquets. Perden el seu sabor, es tornen més farinosos i es frena el seu procés de maduració. El més adient és una cistella o bol fora de la nevera.
  • Pa. Perd el seu gust i es posa dur més ràpidament. Convé guardar-lo en un lloc fresc i sec, o congelar-lo tallat a llesques.
  • Alvocats. S’endureixen i es tornen negres. És millor deixar-los en un lloc fresc i amb poca llum.
  • Fruites tropicals. La papaia, el plàtan o la pinya estan acostumats a les altes temperatures i no han de guardar-se mai a la nevera. El fred fa que perdin els enzims que els fan madurs. S’han de guardar en llocs amb temperatures superiors a 10 graus.
  • Cebes i alls. Perden les seves propietats i s’endureixen. El millor és guardar-los en una bossa de roba en un lloc fresc i sec.
  • Formatge sec. El seu sabor canvia i es torna més insípid. El més recomanable és guardar-lo a temperatura ambient en un recipient hermètic.
  • Pernil. Perd el seu sabor original. Per tal que conservi la seva textura i propietats, s’ha de mantenir a temperatura ambient.
  • Mel. Es cristal·litza i perd moltes de les seves propietats. Gràcies a la seva gran concentració de sucres i el seu PH, es conserva en bon estat a temperatura ambient en un pot ben tancat.
  • Xocolata. Es forma una capa blanca sobre el producte que fa que canviïn el seu gust i la seva textura. L’ideal és guardar-la a temperatura ambient en bosses de plàstic amb tanca, lluny de la llum, i evitant les altes o baixes temperatures.

Deixa un comentari