Publicat el 11/02/2019

Segons paraules de l’autor, aquesta publicació no pretén ser un llibre de receptes o de cuina, sinó que tracta de «les persones i la seva història, una història íntima a través de les onze parades més conegudes d’un lloc que està gravat en l’inconscient col·lectiu de la gastronomia mundial». Entre les parades destacades es troben els Petràs, els Frauca, els Besora o els Capdevila. A més d’aquest recorregut per cadascuna d’elles, el xef inclou receptes amb «versions contundents de plats basats en els productes de paradistes». Com a complement, inclou el capítol «Menjar a la Boqueria» amb els bars més emblemàtics: Pinotxo, Quim o Casa Guinart, entre d’altres. El pròleg està escrit per Albert Adrià. No és un llibre de cuina ni un llibre de receptes, però podria ser les dues coses.

Óscar Manresa (1962), nascut a la vora del Mediterrani en un barri de pescadors, ha estat emprenedor, executiu, auxiliar, cuiner i guitarrista. Però va ser la gastronomia el que va acabar seduint-lo i portant-lo a un mercat. Des dels seus restaurants, com La Torre d’Alta Mar, Casa Guinart o Casa Leopoldo, ha donat de menjar a diverses generacions de tot el món.

Deixa un comentari