Publicat el 03/01/2014

La Cavalcada de Reis a Badalona del 2014 tindrà com a motiu d’inspiració el somni d’un infant que imagina un món màgic ple de regals que els Reis li porten viatjant pel mar, l’aire i la terra. Aquesta temàtica inspirarà el disseny de les carrosses i el vestuari de les comparses.


Arribada de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient
Aquest any els Reis Mags d’Orient arribaran a la nostra ciutat el diumenge 5 de gener, a les 16.30 hores, a l’avinguda d’en Martí Pujol cantonada amb el carrer de Francesc Layret. Els Reis Mags, guiats per l’Estel Anunciador i acompanyats de la seva comitiva reial, faran un recorregut per l’avinguda d’en Martí Pujol. Un cop arribin a la cantonada del carrer de Francesc Layret seran rebuts per l’alcalde i els regidors de l’Ajuntament de Badalona. En aquest punt es formarà una comitiva amb els Reis, patges, les comparses i les autoritats, i es dirigiran a peu fins a la plaça de la Vila. Al llarg del recorregut els Reis aniran recollint les cartes dels nens i nenes que ho vulguin.


Un cop els Reis arribin a la plaça de la Vila, la coral de les escoles Jungfrau i Progrés cantarà, des del balcó de l’Ajuntament, la nadala Els Reis vénen. A continuació, des del mateix balcó de la Casa de la Vila, es farà la rebuda institucional amb un discurs de benvinguda a Ses Majestats a càrrec de l’alcalde, i el discurs d’un dels Reis, amb un missatge dirigit a tots els nens i nenes. Posteriorment l’alcalde lliurarà als Reis Mags d’Orient el pa, la sal, i la clau, per tal que puguin entrar a totes les cases de Badalona.


Recorregut i horari de la Cavalcada de Reis
L’inici de la Cavalcada serà a la Rambla de la Solidaritat de Llefià, a les 18.30 hores. A partir d’aquí el recorregut i l’horari de pas seran els següents: avinguda de Pius XII, Marquès de Sant Mori (18.45 h), Salvador Seguí, Don Pelai (19.15 h), Alfons XIII (19.30 h), Francesc Macià (19.45), Creu (20 h), Francesc Layret , plaça de la Vila (20.15 h), Prim (20.30 h) i final al carrer d’en Prim (20.45 h).


En total en aquesta edició de la Cavalcada 2014 hi participaran artísticament unes 250 persones. La xifra global de participants, comptant també Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra, Protecció Civil, Bombers, Voluntaris Badalona, o tècnics de la comitiva, és del voltant de 500 persones.
Recollida de cartes als Reis, a càrrec dels Patges Reials
Tots els nens i nenes que ho desitgin poden lliurar les seves cartes el dissabte dia 4, d’11 a 14 hores, a la plaça de la Vila de Badalona.

Deixa un comentari

Bosc Màgic dels Tions al Rukimon
GERMANS HOMS 10-18-2
Servei de neteja Pere i Angel