Publicat el 04/06/2014

Fets i vivències de Sant Andreu de Llavaneres i els seus vilatans durant la Guerra Civil, d´Arnau Matas Saavedra, ha guanyat el 1r premi Thos i Codina de Treballs de Recerca de Batxillerat, en la seva desena edició. Matas va elaborar el treball el curs passat, quan estudiava 2n de Batxillerat a l´Institut Llavaneres.
El premi, que es va lliurar el 23 de maig, l´atorga el Grup d´Història del Casal de Mataró i el Col·legi d´Advocats de la ciutat, en honor de Terenci Thos i Codina, advocat, escriptor i polític del Mataró del segle XIX.
L´objectiu d´aquest treball ha estat recuperar records de vilatans de Llavaneres d´aquells fatídics anys que van del 1936 al 1939  i s´endinsa en la història real i ho fa amb material inèdit i a través de testimonis presencials i dels seus descendents, que han volgut explicar el dolor i les injustícies viscudes.
El premi valora l´esforç d’un any d’investigació i recerca. Així ho ha destacat la professora del departament de Ciències Socials de l´institut, Eva Vilà, que va ser tutora del treball premiat.
L´Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres fa arribar la més efusiva felicitació a Arnau Matas Saavedra i també a la seva tutora, Eva Vilà, i a tot l´Institut Llavaneres

Deixa un comentari

Bosc Màgic dels Tions al Rukimon
Servei de neteja Pere i Angel
Meslloc