Publicat el 10/04/2014

L’Ajuntament ha deixat enllestits els preparatius de la futura Biblioteca d’Alella. El Ple municipal del 27 de març va aprovar per unanimitat el projecte executiu d’aquest equipament cultural, amb la voluntat que es pugui fer realitat en els propers anys quan la conjuntura econòmica ho permeti i es pugui disposar de subvencions per part de la Diputació i de la Generalitat.
El projecte de l’equip d’arquitectes format per Marc Cuixart i Rafael Perera —redactors de la proposta guanyadora al concurs d’idees convocat per l’Ajuntament— hi incorpora els reajustaments requerits pels serveis tècnics municipals i de la Diputació de Barcelona.


La Biblioteca compartirà espai amb l’Arxiu Municipal a l’antiga fàbrica de pintures, un edifici modernista adquirit per l’Ajuntament l’any 2007 que es posarà en valor amb aquesta actuació. El treball manté al màxim els espais lliures de la parcel·la i contempla una reordenació del carrer Avellaners i l’ampliació del Torrent de Vallbona.
El nou equipament cultural disposarà d’una superfície de prop de 2.000 m2, entre l’edificació interior i els espais d’estada a l’aire lliure que es generen a l’entorn de l’edifici.
La construcció de la Biblioteca i l’Arxiu suposarà una inversió de 3,3 milions d’euros, als quals caldrà afegir un milió més per a la dotació dels equipaments i la urbanització de l’entorn.

Deixa un comentari