Publicat el 03/02/2014

L´Ajuntament convoca la ciutadania a participar en un acte simbòlic de recollida de la terra que es farà el dijous 6 de febrer a les 19.30h a la Plaça de l´Ajuntament
Més que un granet de sorra, Alella aportarà un grapat de terra a la celebració dels tres-cents anys de la Guerra de Successió de 1714. I és que el sauló en el qual arrelen els ceps d’Alella servirà per plantar el Roure del Tricentenari en un acte que es farà el diumenge 2 de març a les 12.30h a la muntanya de Montserrat. El roure es plantarà amb terra arribada de tots els indrets de Catalunya, amb les aportacions del tots els municipis que participen a la commemoració, amb la voluntat que creixi amb la terra de totes les viles i ciutats de Catalunya com a símbol d´unitat i fermesa, segons consta en la petició que ha fet arribar a l’Ajuntament Miquel Calçada, comissari del Tricentenari, juntament amb un saquet de jute per dipositar la terra.
L’Ajuntament vol fer partícip l‘objectiu que tothom pugui aportar el seu granet de sorra per aconseguir plegats el vigor del futur simbolitzat en el roure.
Per aquest motiu convida la ciutadania a participar a l´acte simbòlic de recollida de la terra per al Roure del Tricentenari que es farà el dijous 6 de febrer a les 19.30h a la Plaça de l´Ajuntament.
El saquet s´omplirà amb terra de la vinya de Can Magarola.
El Roure del Tricentenari vol simbolitzar “la nostra voluntat  de ser. Tot som responsables del nostre futur com a poble, la vigorositat del qual depèn en gran mesura de les nostres capacitats per aconseguir un projecte col·lectiu que transcendeixi la immediatesa, que ens sobrevisqui i que recordi a les generacions futures el compromís del passat amb el futur”, diu el comissari del Tricentenari a la carta enviada a l’Ajuntament.
Aquesta no serà la única aportació que Alella farà a aquesta commemoració. El municipi també forma part de la “Ruta 1714”, un dels plats forts de la celebració del Tricentenari. Es tracta d’una proposta d’itinerari cultural i turístic que passarà pels indrets històrics, monuments o viles més destacats on va tenir lloc la Guerra de Successió. La ruta tindrà parada en 52 poblacions catalanes. Al Maresme els punts d’interès es centre a Mataró, Alella i Teià.

Deixa un comentari

GERMANS HOMS 10-18-2
Bosc Màgic dels Tions al Rukimon
Servei de neteja Pere i Angel