Publicat el 14/10/2011

El Ple de l’Ajuntament del 29 de setembre va aprovar el projecte executiu del centre sociocultural del Casal d’Alella i la urbanització dels espais lliures de Can Calderó amb el vots a favor d’ERC+Sumem per Alella i PSC, i el vot en contra de CiU, Gd’A i PP.
El nou equipament de titularitat municipal s’ubicarà en un espai públic situat al centre del poble, entre la masia de Can Calderó, la Rambla d’Àngel Guimerà i l’edifici del celler Alella Vinícola -en l’actual aparcament de sorra- i serà gestionat pel Consorci públic format per l’Ajuntament i el Casal d’Alella.
El projecte aprovat ha estat redactat per l’empresa DAAB Vila-Ferrer-Canosa Arquitectes, l’equip redactor de la proposta guanyadora del concurs d’idees convocat per l’Ajuntament per definir el nou equipament sociocultural. El conjunt -l’edifici i els espais lliures- s’han dissenyat de manera que permeti una bona integració amb l’entorn i garanteixi l’orografia original i les visuals de la masia de Can Calderó i de l’edifici de la Vinícola. L’edifici tindrà una superfície construïda de 2.900 m2 dividits en tres plantes -primera, baixa i soterrani- de les quals només es construeix sobre rasant el volum edificat de la primera planta.
La planta soterrani  -de 1.539m2- acollirà la sala polivalent amb capacitat per a 300 persones assegudes o 700 en peu, les aules de l’Escola Municipal de Dansa i la sala de lectura i altres espais de serveis que s’organitzen a l’entorn del gran espai polivalent que uneix aquesta planta amb el nivell superior.  L’accés principal de l’edifici se situa a la planta baixa -de 912m2- on hi haurà el vestíbul, el bar, els camerinos i altres espais de magatzem i serveis.
La planta baixa es comunica amb la planta soterrani mitjançant l’espai polivalent que comparteixen les dues plantes i un pati exterior a cel obert que permetrà l’entrada de llum natural a tot l’edifici. La primera planta -de 448 m2- acollirà els espais socials del Casal, oficines, bucs d’assaig, muntacàrregues i instal•lacions tècniques. 
L’edifici s’integra dins d’un parc de 1.895 m2, un nou espai públic al centre del municipi, dissenyat com a lloc d’estada i esbarjo.
El projecte arquitectònic aprovat té un pressupost de 6.459.322€.  D’aquests, 6,2 milions corresponen a la construcció de l’edifici i 212 mil euros a la urbanització de l’entorn. A aquests imports caldrà afegir els costos del projecte escenogràfic (489 mil euros), les grades de la sala polivalent (142 mil euros) i la direcció d’obres (210 mil euros).
Si es compleixen les previsions, l’Ajuntament té la voluntat de licitar les obres l’any vinent
i treballa amb l’objectiu que el nou equipament públic pugui estar en funcionament l’any 2014.

Deixa un comentari

Germans Homs 1852
Lucas Fox
Meslloc