Publicat el 20/06/2014

L´Ajuntament d´Olot va aprovar, en una sessió plenària celebrada el 19 de juny, donar el nom de Jordi Mora i Buch (Llavaneres, 1965-Olot, 1999) a una de les pistes del pavelló d´Esports de la vila. Aquest reconeixement s´afegeix al memorial que des de fa 11 anys dedica a la seva memòria el Club Volei Olot, on Mora va exercir de jugador, d´entrenador i de directiu. Jordi Mora i Buch va rebre la medalla al mèrit esportiu, a títol pòstum, en agraïment a una vida, curta però intensa, sempre dedicada a l´esport.
Nascut a Llavaneres l´any 1965, Jordi Mora i Buch va marxar a viure a Olot amb tota la seva família l´any 1981 i va ser a la capital de la Garrotxa on va desenvolupar la seva trajectòria professional i esportiva, fins a la seva mort, amb només 33 anys, després d´una llarga malaltia.
Amb aquest reconeixement, l´Ajuntament d´Olot vol donar a conèixer qui va ser Jordi Mora i Buch, tant la persona com l´esportista, i també retre-li un homenatge per la fortalesa que va demostrar davant de la llarga i agressiva malaltia que va patir durant deu anys.
Després d´una primera etapa dedicada al futbol, com a jugador del Llavaneres i de l´Escola Futbol Garrotxa, Mora va passar-se el volei, l´esport al qual dedicaria tota la seva vida. Va ser jugador, entrenador, membre de l´equip directiu i coordinador general del Club Volei Olot.
Des dels seus inicis en el món del volei va exercir d´àrbitre i va arribar a xiular encontres com a primer àrbitre de primera nacional. Va ser també seleccionador i entrenador de la selecció gironina de voleibol cadet masculí.
De 1991 a 1995, va formar part de la junta de govern del Patronat Municipal d´Esports d´Olot. Molt destacada va ser també la seva participació en els Jocs Paralímpics de Barcelona 92, com a membre de la selecció espanyola de volei assegut.
A nivell laboral, la majoria de les seves dedicacions es van centrar sempre en el camp del lleure, de l´esport i del jovent i, entre d´altres, va ser educador especialitzat en el centre de justícia Montilivi

Deixa un comentari