Publicat el 01/08/2018

La Festa del Càntir, recuperada l’any 1951, se celebra sempre el dia de Sant Domènec, el 4 d’agost al matí

És en aquest matí del 4 d’agost que es fan els actes de més tradició, com la renovació del “vot de poble” per part de l’alcalde de la vila, la benedicció de les aigües de la font de Sant Domènec, la benedicció i venda del “càntir de l’any” i els jocs de força i enginy a l’entorn de l’aigua i el càntir.

 • A les 7 h, a la Font de Sant Domènec: Posta dels càntirs de l’any. Col·labora Forn de llenya Can Moré
 • A les 10:30 h, a la Plaça de Vendre: Gran Xarbotada. Jocs infantils a l’entorn del Càntir, amb premis per a tots els participants.
 • Paral·lelament a la plaça de Vendre: Aixecadeta de Càntirs, concurs infantil que emula el dels adults i que ja s’ha convertit en una activitat esperada pels més menuts.
  Categories masculina i femenina i premis per a tots els participants. Obligatori calçat esportiu. Inscripcions al museu: 93 797 21 52.
  A les 11:45 h, a la Font de Sant Domènec l’alcalde d’Argentona renovarà el Vot de Poble fet per la vila ja des de mitjans de segle XVII.
 • Seguidament, a la Font de Sant Domènec Tradicional benedicció de les aigües de la font i dels càntirs de l’any i venda dels càntirs beneïts.
 • A les 12:30 h, a la Plaça de Vendre: Aixecada de càntirs. Des de 10 a 200 quilos. Categories masculina i femenina. Premis de 200 €, 100€ i 50€ + trofeu per als tres millors classificats en cada categoria.  Inscripcions al museu: 93 797 21 52.
  Organitzen: Museu del Càntir i Amics del Museu del Càntir.

 

Deixa un comentari