Publicat el 26/05/2014

Han passat un any i res. L’Ajuntament de Badalona segueix sense actuar davant la penosa situació dels 400 gossos de caça de Can Mayot, denunciada reiteradament per entitats de protecció animal.
La Generalitat de Catalunya ha denegat a la Societat de Caçadors Can Mayot Amigos del Perro, la inscripció al Registre del Nuclis Zoològics per manca de documentació, i sancionat per diverses infraccions,
El passat mes de maig de 2013, l’entitat ASOA, que pertany a la CIPAC (Comissió Interlocutora de Protectores d’Animals de Catalunya), va denunciar davant l’Ajuntament de Badalona les instal·lacions il·legals on es mantenen 400 gossos utilitzats per la caça. Aquesta gossera no disposa de cap llicència, està localitzada en uns terrenys on urbanísticament no estaria permès, abocant tots els residus directament a la muntanya, etc… I això amb la permissivitat del consistori.


L’Ajuntament no ha donat cap resposta a les entitats protectores relacionades, sobre la moció que varen presentar i guanyar al Ple Municipal el passat 29 d´octubre de 2013, per tal que l´Ajuntament fes complir la llei i les ordenances al respecte de les irregularitats e il·legalitats, per això s’ha posat la queixa en coneixement del Síndic de Greuges.
L’únic comentari del Consistori badaloní ha estat per part del l´alcalde de Badalona, Sr. Xavier Garcia Albiol, a la televisió de Badalona: “mejor estan allí los perros que sueltos por las calles de la ciudad”.


Els Agents Rurals han realitzat tres inspeccions al recinte en què s’han constatat tot un seguit de mancances importants pel que fa a les condicions higiènico-sanitàries, de manteniment, brutícia i manca de documentació dels animal, com ara la identificació i el cens.
Els Serveis Territorials del DAAM (Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural) han obert expedient sancionador a la Societat de Caçadors, en el qual CIPAC i IurisAnimal Asociación de Abogados para la Defensa Animal compareixen com a part denunciant.
CIPAC (FAADA – ASOA) i IURISANIMAL Advocats, exigeixen el desmantellament urgent de les barraques, la reubicació dels animals a instal·lacions adequades i legals i que l’ajuntament requereixi als propietaris/posseïdors la identificació dels animals que no ho estiguin, per evitar possibles abandonaments.

Deixa un comentari