Publicat el 04/04/2014

La Comissió d’Estils de Vida Saludables de Vilassar de Mar (premi PAAS de Salut Comunitària 2010), de la qual formen part les regidories de Salut Pública, Ensenyament, Esports, Comunicació, Joventut i Serveis Socials de l’Ajuntament, els centres educatius del municipi i les seves AMPES i el CAP Dr. Masriera, torna a organitzar una setmana dedicada a la salut. Aquest diumenge 6 d’abril una caminada conjunta per una de les rutes saludables del municipi, la ruta del Mar–Vaixell Burriac, servirà per donar el tret de sortida a les diferents activitats.
La caminada es posarà en marxa a les 10.30 h, però des de les 10 del matí ja es faran les inscripcions al Museu de la Marina. Acompanyats per la Banda de l’Aula de Música (que s’estrena), els Ssstrèpits i els nans de Vilassar de Mar, serà un recorregut d’uns 4,2 km, aptes per a tothom i per gaudir en família.


Xerrades per prevenir accidents, aprendre a cuidar dels altres, tallers per a pacients amb determinades patologies com diabetis, tallers de cuina, classes obertes a diferents activitats de la Piscina Municipal i d’altres centres esportius de la població o un concurs de cuina seran algunes de les múltiples propostes.


Concurs de cuina, novetat
El concurs de cuina serà una de les novetats d’enguany. Es farà el dissabte 12 d’abril dins la festa de la salut, que tindrà com a escenari l’escola Pérez Sala i que estarà plena d’activitats i tallers. El concurs serà una competició per parelles, en què un dels components haurà de tenir entre 6 i 14 anys i l’altre més de 18 anys, però amb la condició que el protagonista de la confecció del plat sigui l’infant. Amb el concurs es busca fomentar la cuina saludable entre els més menuts. El jurat valorarà la utilització d’ingredients saludables i la seva sana cocció, el sabor i l’aroma de la recepta i la presentació. Les inscripcions, obertes des del 10 de març, a can Bisa (de 9 a 14 h) o per correu electrònic (
martacasas@vilassardemar.cat), estan limitades a 20 parelles. Les bases completes del concurs es poden consultar al web municipal www.vilassardemar.cat.
Centres educatius
Durant tota la setmana lectiva, els centres educatius, peça clau per transmetre hàbits saludables entre els infants, faran activitats especials amb els seus alumnes, com la visita que organitzen les regidories de Salut Pública i Joventut per als alumnes de primer de batxillerat de l’institut Pere Ribot a la depuradora de Sant Pol i la potabilitzadora de Palafolls. Enguany, a més, els centres de primària s’han implicat en l’elaboració de codis QR que es col·locaran en els diferents pals indicadors que hi ha a les rutes saludables. En total 38 codis QR, que amb dispositius mòbils amb Internet portaran a la pàgina web municipal per donar informació de l’indret i els punts d’interès que s’hi troben al voltant, una informació que ha estat elaborada pel mateix alumnat.


Consells de salut
Aquest any la Setmana de la Salut torna a ser pionera en l’àmbit de la e-salut. En col·laboració amb Infermera virtual, el portal de promoció i educació per la salut del Col•legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona, oferirà consells de salut dirigits a tota la població que es podran trobar en comerços, espais públics, centres educatius, punts d’informació i equipaments municipals. Mitjançant codis QR, l’equip d’Infermera virtual donarà consells de salut sobre l’alimentació, el lleure, l’exercici físic, etc. D’aquesta manera Vilassar de Mar fa una passa més per la ‘saludabilització’ dels seus espais, una iniciativa que va començar fa gairebé dos anys amb la difusió dels consells de salut de la Infermera virtual a través del web municipal.

Deixa un comentari

Bosc Màgic dels Tions al Rukimon
Servei de neteja Pere i Angel
GERMANS HOMS 10-18-2