Publicat el 16/05/2014

El TecnoCampus de Mataró ha reunit alguns dels principals experts en l’àmbit de la logística del país, en la 2ona Jornada sobre Logística i Negocis Marítims, que s’ha celebrat a l’auditori del parc.
El president del TecnoCampus, Miquel Rey, ha obert la jornada destacant l’aposta que fan tant la ciutat de Mataró com el TecnoCampus pel creixement econòmic vinculat al front marítim. En aquest sentit, ha destacat l’aposta que representa el nou Grau en Logística i Negocis Marítims, que es posa en marxa el curs vinent de la mà de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa del TecnoCampus, adscrit a la Universitat Pompeu Fabra.
La primera taula rodona s’ha centrat en els smart ports, concepte que engloba des del tractament del residus als avisos per temporals, passant per tot allò relacionat amb la cadena logística. Responsables dels ports de Barcelona i Gènova, dos dels més importants en el Mediterrani, han explicat els avenços en aquest àmbit, i han apuntat que cal entendre el port com un element que va més enllà de la càrrega i descàrrega de la mercaderia.
La segona taula s’ha centrat en la innovació i les tendències en la logística.
La rapidesa en les entregues, la intermodalitat, la pressió sobre els costos, les aliances estratègiques o la creixent dinàmica internacional són algunes de les tendències que s’han apuntat. Enric Ticó, president de la Federació de Transitaris (FETEIA) i de Ferrocarrils de la Generalitat, ha apuntat que a la recent incorporació d’Àsia s’hi afegirà els propers anys la d’Àfrica en aquest creixement.
Els experts han coincidit que la logística serà clau per al creixement econòmic de Catalunya i la sortida de la crisi. “Sense el contenidor, oblideuvos del món actual; no s’entén la globalització sense aquest instruments per al transport”, ha indicat Carles Rúa, responsable d’innovació i projectes estratègics del Port de Barcelona. El creixement dels trànsits mundials, han apuntat, requerirà de professionals qualificats els propers anys.
La directora de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa del TecnoCampus, Montserrat Vilalta, ha indicat que “la logística ja representa el 4% del Producte Interior Brut Català, i els propers anys arribarà al 5%”.

Deixa un comentari

Servei de neteja Pere i Angel
Meslloc
GERMANS HOMS 10-18-2