Publicat el 30/06/2016

La ratafia és un Licor fet a base d’aiguardent o d’anís i maceració de nous verdes i plantes (herbes, espècies, escorces, flors). En aquesta sortida recollirem les plantes i prepararem la ratafia deixant-la a punt per macerar. També s´explicarà com s´ha de cuidar fins a poder-la embotellar.

PROGRAMA:
Diumenge 3 de juliol quedarem a les 9 del matí a Can Bruguera on es deixaran els cotxes i es seguirà caminant pel bosc fins Can Rimbles pel camí es recolliran les herbes i flors i després es pujarà cap a Can Benaiges on fes farà  la tria i la preparació de la maceració.

Preu:  10€  x  2 litres per ratafia (es pot venir en família)
Inclou: monitoratge, recepta de la ratafia i informació, les nous verdes i alguns ingredients més.
Per fer la maceració s’ha de portar:
· Una garrafa de vidre de 3 o 4 l amb tap de suro ( molt important) 
· 2 litres d’anís dolç  o crema d’anís (el trobareu a les bodegues)* 
· Guants de làtex per les nous verdes, un tros de drap per llençar 
· 1 bossa de paper amb nanses o cistell per recollir les herbes 
· Unes tisores de podar,ganivet i martell petit ( per xafar les nous) 
· Un llapis per fer anotacions 

* Aquest tipus d’anís és el més adequat per començar, més endavant ho podeu provar amb anís sec (cassalla) o aiguardent
Responsable:  Núria Benaiges Botànica i membre de la UEC  615 17 86 33 o Can Benaiges (93 795 5229 )
Inscripcions a secretaria de la UEC c/nou 29, horari de 19h a 21H. 93 796 14 30

Deixa un comentari

Meslloc
Servei de neteja Pere i Angel
Germans Homs 1852