Publicat el 07/03/2014

Divendres 7 de març es dóna el tret del sortida de la 20a Pesolada a set restaurants de Caldes d´Estrac, amb menús que s´elaboren amb el pèsol de la floreta o garrofal com a protagonistes d´aquest certamen gastronòmic, plenament consolidat.
La Pesolada de Caldes d’Estrac és l’esdeveniment gastronòmic al voltant del pèsol amb més trajectòria de tots els que s’organitzen  al Maresme. Així ho va explicar el president de l’Associació de Restauradors i Hostalers de Caldes d’Estrac, Josep Navarro, qui va destacar l’esforç realitzat durant aquestes 20 edicions de la Pesolada per part del sector de la restauració local, “que ha apostat per mantenir un certamen plenament consolidat, després d’haver patit crisis econòmiques potents com aquesta darrera”.  Navarro –que també és president del Gremi d’Hostaleria de Mataró i Maresme- també va reivindicar Caldes d’Estrac com a municipi pioner en l’organització d’aquesta ineludible cita gastronòmica, que també és el primer que enguany obre el cicle de pesolades que es celebren a la comarca, com va explicar el president del Consorci de Turisme Costa de Barcelona-Maresme, Jaume Borrell.
L’alcalde de Caldes d’Estrac, Joaquim Arnó, va refermar la voluntat de continuar treballant en col·laboració amb el sector de la restauració local per a properes edicions de la Pesolada. El Conseller Pelegrí, va encoratjar a obrir noves expectatives d’aquesta cita gastronòmica de Caldes, que “passen per aprofitar les qualitats nutricionals del pèsol, fer-lo  un producte de proximitat i obrir-lo a l’exterior”. En aquest sentit,  Pelegrí va destacar les tasques que es desenvolupen des del departament per aconseguir un segell de qualitat per alguns productes que podria ser perfectament adequat per la varietat de pèsol de la comarca, coneguda com “la perla verda del Maresme”.

Deixa un comentari